Het programma van Geel Zomert!, de reeks van gratis openluchtconcerten die in juli en augustus op de grasweide van jeugdcentrum de Bogaard georganiseerd worden, staat op punt. Muziekliefhebbers zullen hun hart kunnen ophalen bij optredens van onder andere Udo, Rick de Leeuw en het Geelse Bar Clochard.

Het startschot van de concertreeks wordt gegeven op vrijdag 4 juli met een tribute aan Bruce Springsteen door de Limbugse band Nebraska. Vorig jaar stond The Boss himself nog op het podium van TW Classic. De weide van Geel Zomert! is helaas iets te klein voor Bruce en zijn E. Street Band maar niet getreurd: Nebraska zal zowel zijn rocknummers als nummers uit de Seeger Sessions alle eer aandoen.

Verhouden klassieke muziek en rock zich als water en vuur? Niet als je het aan Rockenbach vraagt. Deze topmuzikanten brengen een mix van steengoede rocknummers gecombineerd met populaire klassieke muziek. Op 11 juli wordt de Bogaard als het ware een Night of the Proms in 't klein.

Stevige ambiance kan je verder verwachten van The Incredible Time Machine, België’s enige echte flower-power-glamrock band (18 juli) en ook Silke, bekend van de Voice van Vlaanderen, doet samen met haar fantastische band een duit in het zakje. Op 25 juli trachten zij met een mix van covers en eigen nummers de harten van het Geelse publiek in te palmen.

Ray Collins’ HOT-CLUB omschrijft zichzelf als “the world craziest rock & roll orchestra”. Er is geen zaal in de wereld (van Las Vegas tot het Pukkelpoppodium) die nog niet door deze negenkoppige Duitse band in vuur en vlam is gezet. Ze doen de jaren 40 en 50 muzikaal dan ook herleven als geen ander. Rock & roll fans stippen 1 augustus best al aan in hun agenda.

The Skadillacs (8 augustus) brengen de Two Tone Ska uit de jaren 80 weer tot leven en staan garant voor een avond vol ambiance met nummers die niemand onbewogen zal laten. CU2PLAY brengt een week later een tribute aan Coldplay en U2 waarbij de nadruk vooral ligt op het zo dicht mogelijk benaderen van de livesound van beide bands.

Met optredens van Rick de Leeuw (22 augustus) en Bar Clochard (29 augustus) krijgt Geel Zomert! 2014 nog een pittig staartje. De voormalige frontman van Tröckener Kecks stond enkele jaren geleden nog samen met Stijn Meuris op het Geel Zomert!-podium. Deze keer komt de hij langs met zijn eigen band en met Axl Peleman als support act. Bar Clochard is dan weer een ijzersterke coverband die garant staat voor een spetterende liveshow gehuld in een mysterieuze sfeer van muziek, licht en geluid. De ideale seizoensafsluiter dus.

Ook ’s namiddags met Extra en Junior

Op vrijdag 11 juli kan je ook ’s namiddags van een Geel Zomert!-concert komen genieten van niemand minder dan allround entertainer Udo. Zingen is zijn passie, muziek zijn grote liefde en hij weet deze twee met volle overgave te combineren. Ambiance en emotie verzekerd!

Geel Zomert! richt zich dit jaar ook opnieuw op de allerkleinsten met een speciale namiddageditie op vrijdag 25 juli met optredens van Villanella en Knetter Kidsband. Hoogtepunt van de namiddag wordt ongetwijfeld het optreden van Kathleen vooral bekend als de blonde zangeres van de populaire Vlaamse meidengroep K3. In 2009 besloot Kathleen te stoppen met K3 en zich te concentreren op een solocarrière. Vorig jaar bracht ze ‘Vlinders’ uit, een album vol leuke kinderliedjes. Hartverwarmend, aanstekelijk, vol enthousiasme en nog steeds de lieveling van vele kids, staat zij garant voor een geweldig optreden!

Het volledige programma kan je terugvinden op www.geelzomert.be